Toegepast

Visuele communicatie is niet meer weg te denken uit de wereld van vandaag. Fotografie en film brengen informatie over in één oogopslag. Technologische ontwikkelingen hebben de toepassing hiervan eenvoudiger en goedkoper gemaakt. Met de opkomst en revolutie van onbemande en radiografisch bestuurde helicopters wordt het mogelijk om dynamische beelden met een vernieuwend perspectief te maken. 
 
De mogelijkheden zijn min of meer eindeloos. Van promotie-materiaal tot beveiliging, en van journalistieke verslaggeving tot cartografie... De drone biedt uitkomst op maat.

Onderscheidend vermogen

De drone heeft een hefkracht tot 6 kilogram, wat mogelijkheden schept. Zo kunnen er camera's toegepast worden als bijvoorbeeld een RED EPIC, voor zeer hoogwaardig beeldmateriaal. Naast de mogelijkheid tot high resolution fotografie en videografie kan een drone tevens uitgerust worden met een infrarood- of termische-camera. Hierdoor wordt het mogelijk om bijvoorbeeld inspecties uit te voeren op grote hoogtes of om de drone in te zetten bij opsporingswerk. 
 
Waar er voorheen daadwerkelijk met een helicopter of in sommige gevallen met een vliegtuig gewerkt moest worden, kunnen nu drones worden ingezet om vergelijkbare beelden te creëren.

Tech talk

De elektrisch aangedreven mini-helicopters hebben geen enkele vorm van uitstoot en zijn 100% milieuvriendelijk. Uitgerust met GPS wordt het mogelijk om waypoint navigatie toe te passen: er worden coördinaten ingevoerd die de drone precies volgt. Dit maakt het mogelijk om op elk moment terug te vliegen naar een exacte locatie.
 
Met een volle batterij wordt een rendement behaald van ongeveer 10 minuten vliegtijd, afhankelijk van de weersomstandigheden. Dit lijkt relatief kort, maar de drone zal automatisch terugkeren naar de plek van opstijgen, waar de accu vervangen kan worden, om vervolgens terug te vliegen naar de vorige positie.